HomeBridge, wat is dat nou?

HomeBridge, je hebt er wel van gehoord, maar je weet eigenlijk niet precies wat het nu is? Simpel, het is een programmaatje waarmee je apparaten die officieel geen HomeKit ondersteuning hebben toch toe kunt voegen aan HomeKit.

‘Wat heb je allemaal nodig dan?’ hoor ik je denken.
In principe alleen maar een Raspberry Pi, een geheugenkaartje en een fatsoenlijke internetverbinding.

Zodra je deze dingen in huis hebt kun je beginnen. Het is eventjes een kleine aanschaf, maar daarna heb je er zo veel plezier van.
Ik heb op deze manier onder andere mijn Nest Thermostaat, mijn Ring deurbel en een Tuya lichtstrip aan mijn setup toegevoegd.

Ga naar de site Getting Started en volg hier de handleiding om HomeBridge te installeren en werkend te krijgen.

De mogelijkheden met HomeBridge zijn eindeloos. Ik gebruik het onder andere ook om dummy schakelaars te creëren die ik later in mijn automatiseringen kan gebruiken om scènes aan te laten gaan bij bepaalde handelingen. Denk hierbij aan het openen van deuren/ramen, het verlaten van je woning of weer arriveren bij je woning.

Als je HomeBridge uiteindelijk via de QR-code aan je setup toe hebt gevoegd is het tijd om te starten met het toevoegen van je apparaten. Zoek gewoon eens op het merk van je apparaat om te kijken wat er zoal te vinden is aan plugins. Kijk hierbij ook naar de datum van de laatste versie. Is dit nog een vrij recente datum, dan is de kans groot dat de plugin keurig onderhouden wordt en regelmatig nog een update krijgt. Staat er het tekentje van ‘Verified’ achter dan is het meestal ook nog een plugin die door veel mensen gebruikt wordt en over het algemeen goed blijkt te werken. Zie hieronder mijn overzicht om te zien welke plugins ik onder andere gebruik.

Houd deze site in de gaten om meer tips te krijgen over wat er allemaal met HomeBridge mogelijk is.

1 Reactie on “HomeBridge, wat is dat nou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *