Sonos Intercom & Bediening

Als ik de berichten die in de week van Black Friday voorbij kwamen zo mag geloven heeft tegenwoordig iedereen wel een Sonos speaker in huis staan. Ook niet gek natuurlijk, het is echt een geweldig systeem.
Maar, gemak dient de mens en ik wil jullie dan ook vertellen hoe ik mijn systeem bedien.

Bron: Amazon

Ik heb hier in huis nagenoeg elke ruimte voorzien van 1 of meerdere speakers. Het multiroom-systeem is echt briljant, overal dezelfde muziek, of in iedere kamer iets anders, wat je maar wil.
Ik wilde namelijk graag een systeem dat zowel met HomeKit als met Google samenwerkt en Sonos werkt met beide systemen naadloos samen…

Als je net zoals ik ben, staan niet alle speakers direct heel erg binnen handbereik. En hoewel ik redelijk iPhone-verslaafd ben, heb ik deze in huis ook niet standaard in mijn handen. Om het iets handiger te maken heb ik op diverse logische plekken in huis een Symfonisk afstandsbediening geplaatst. Hiermee kun je het volume, play/pauze en voor- en achteruit bedienen.

Bron: Ikea

Om deze knoppen te kunnen gebruiken heb je ook de Trådfri Gateway nodig, maar aangezien ik ook verlichting en stekkers van deze serie gebruik was ik hier al in voorzien. Het is ook mogelijk om de gateway als set in combinatie met de afstandsbediening te kopen.

Ik heb de knoppen op, voor mij, logische plekken in huis gehangen.

  • Onder de kastjes boven het aanrecht, even de muziek een tandje harder als de afzuigkap aan staat.
  • Naast de voordeur om alles uit te schakelen als ik wegga.
  • Naast mijn bed om de tv harder en zachter te kunnen zetten en alles uit te zetten als ik ga slapen.
  • Op de salontafel, voor het gemak.

Er zit nog 1 afstandsbediening in de planning omdat ik inmiddels op de studeerkamer ook een One heb staan. Uiteraard heb ik hier ook de app op de Mac staan, maar het is gewoon makkelijk om even snel aan een knop te kunnen draaien.

Maar… Een hele tijd geleden ontdekte ik al de app Lyd – Watch Remote for Sonos voor de Apple Watch. En ik moet zeggen, deze app wordt met iedere update beter.
Hij kost € 2,29, maar is zijn geld echt dubbel en dwars waard…

Apple heeft onlangs een nieuwe feature uitgebracht voor de HomePods en die is wel heel handig, je kunt er namelijk een intercom mee creëren waardoor het mogelijk is om berichten naar de diverse kamers te sturen.
Nu heb ik dat persoonlijk niet nodig, aangezien ik alleen woon, maar ik zie zoveel mogelijkheden als je met meer mensen in een iets groter huis woont.
Ik heb zelf wel HomePods, maar om ze alleen voor deze feature aan te schaffen gaat natuurlijk een beetje ver…

Ik deed namelijk een erg fijne ontdekking deze week… Met Lyd is het nu op je Sonos speakers namelijk ook mogelijk om, vanaf je Apple Watch, een berichtje in te spreken en dit te verzenden naar de gewenste ruimtes. Lijkt me heel handig om de jeugd in huis te laten weten dat het etenstijd is…

Hier staat de complicatie van de app op nagenoeg iedere watchface (Onder midden). Handig om snel een nummer te skippen, het volume te wijzigen, een speaker aan de groep toe te voegen of een zender of afspeellijst vanuit de favorieten opzetten.
Als je in het bezit bent van Sonos en een Apple Watch dan is deze app een absolute must!

Nu ben ik misschien een beetje over de top gegaan, hier staan in totaal 11 speakers in huis, maar ik ben gewoon een groot muziekfan. Het is hier nooit stil in huis, er staat altijd wel een album of een radiozender op. Als kind had ik dit al nodig bij het huiswerk maken, er moet geluid op de achtergrond klinken. Tja, en als je dan muziek luistert dan wil je ook dat de kwaliteit goed is. Echte audiofielen zullen zeggen dat Sonos absoluut niet superieur is, maar ik vind het echt perfect klinken. Daarnaast is het heel makkelijk te installeren en precies aan te passen aan ieders wensen.
Bovendien, de bioscoopervaring met een volledige surroundset zoals op bovenste afbeelding is waanzinnig. Je waant je soms midden in de film. Ik had vorig jaar geen betere keuze kunnen maken dan alles te vervangen voor dit systeem. Dus als je nog twijfelde… Niet doen, aanschaffen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *