Roomba toevoegen aan HomeKit

Een van de beste aankopen van de afgelopen jaren is toch wel mijn Roomba geweest, een robotstofzuiger.
Ik word echt gillend gek van het geluid van stofzuigers, dus het is echt geweldig als je je huis kunt laten stofzuigen als je niet thuis bent
.

Ik maak voor bijna alles gebruik van automatiseringen en ook hier wilde ik er eentje voor maken. Maar ja, de Roomba ondersteunt officieel geen HomeKit. Dus ook hier komt weer HomeBridge om de hoek kijken.

Afgelopen jaar maakte ik gebruik van de IFTTT plugin maar sinds deze week gebruik ik de Roomba-STV plugin. Deze geeft ook netjes in HomeKit weer wat het batterijpercentage is en of de Roomba wordt opgeladen.
Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen, het is een beetje werk om hem in te stellen. Maar ja, dan heb je ook wat!

Ik hoef uiteraard het wiel niet opnieuw uit te vinden. Shane Whatley maakte namelijk een ontzettend duidelijk filmpje over hoe je je Roomba toevoegt aan HomeBridge. (Hij gebruikt HOOBS, maar dat is eigenlijk exact hetzelfde.)

Het werkt echt feilloos. Als ik vroege dienst heb start Roomba aan zijn rondje op de benedenverdieping zodra ik de straat uit rijd. Op het moment dat ik mijn dienst start krijg ik een melding dat hij klaar is. Echt ideaal!!!

Welk apparaat zou jij graag toegevoegd zien aan HomeKit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *