Over mij

Kan het geautomatiseerd worden? Dan zal ik het zeker doen!

Die spreuk is wel echt op mijn lijf geschreven. Ik kan oprecht blij worden van gadgets. Als er iets te automatiseren is, dan zal ik het zeker niet laten.

Hoi!!! Leuk dat je hier komt lezen.
Mijn naam is Serena en ik wil een poging ondernemen om jullie mee te nemen in mijn wereld. Na jaren van uitbreiden heb ik inmiddels een volledig gedomoticeerd huis en gaat alles eigenlijk ‘vanzelf’. Want dat is natuurlijk de opzet van een ‘slim’ huis, dat alles vanzelf gaat. In principe zou het niet meer nodig hoeven zijn om op een knopje te drukken, hoewel dat natuurlijk een heel klein beetje een utopie is. Ik ben echter al aardig op weg…

Ooit begon het automatiseren met een afstandsbediening met drie stekkers om de lampen in de woonkamer te bedienen. Het echte ‘domoticeren’ begon echter toen ik een HomeWizard ontdekte en dus dingen op afstand kon bedienen en scènes automatisch kon laten starten.
Toen ik uiteindelijk overstapte naar Philips Hue was het hek van de dam…

Inmiddels heb ik diverse systemen in huis die ik op deze pagina verder wil uitdiepen en waar ik jullie tips & trucs over wil geven.
Welke systemen ik allemaal heb? Hieronder even een opsomming…

  1. HomeKit, dit is het hoofdsysteem hier in huis. Ik zit diep in de wereld van Apple geworteld, dus het was dan ook niet meer dan logisch dat de apparaten die ik in huis heb hiermee compatible moesten zijn.
  2. HomeBridge, DE optie om apparaten die officieel geen HomeKit ondersteuning bieden TOCH te koppelen.
  3. Google Home, mijn spraakassistent. Uiteraard heb ik Siri, maar de HomePods (Die officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn) spreken nog steeds geen Nederlands. Ik schafte 1 Google Mini aan en was verkocht. Inmiddels is nagenoeg iedere ruimte in huis voorzien van een speaker voorzien van Google Assistant, ik vraag bijna alles aan die dingen.
  4. Sonos, hier staat de hele dag muziek aan, dan moet er natuurlijk ook een goede geluidsinstallatie staan…
  5. De eerste drie systemen worden gevuld met allerlei merken. Denk hierbij aan Philips Hue, Ikea Home Smart, Logi Circle, Xiaomi, Aqara, Ring, Nest, iRobot en Vocolinc.

Kan niet, bestaat niet!

Ik probeer iedere keer om de automatiseringen nog beter te maken of apparaten toe te voegen die mijn systeem net weer iets beter maken. Ik kan uren bezig zijn met het instellen en perfectioneren, maar daarna heb je er zoveel profijt van. Er zijn tot nu toe maar weinig dingen die niet gelukt zijn… Kan niet, bestaat niet!