Kamers ordenen in Google Home

Voor de mensen die net als ik van een geordend overzicht houden, heb ik even een kleine tip die ik graag met jullie wil delen.

Als je net zoals ik veel kamers in je huis hebt voorzien van slimme apparaten is het gewoonweg een must om alles netjes in te delen. Dit doe je onder andere door je apparaten logische namen te geven en ze toe te wijzen aan de juiste ruimte.

In tegenstelling tot HomeKit is het in Google Home niet mogelijk om de volgorde van de kamers te wijzigen. Ik heb hier een kleine workaround voor gevonden. Misschien niet de meest charmante qua uiterlijk, maar het werkt perfect en maakt het vinden van de juiste ruimtes net iets makkelijker.

Google ordent van zichzelf de kamers op alfabet. Dit resulteert er dus in dat je Woonkamer beneden in de lijst staat, terwijl dit vermoedelijk de ruimte is die je het meeste zult gebruiken.

De oplossing is simpel. Zet voor de naam van de ruimte steeds een cijfer en sluit af met een punt. Dus ’01. Woonkamer’, ’02. Eetkamer’, enz.
Het cijfer heeft geen effect op de stembediening. Je kunt nog steeds zeggen ‘Hey Google, zet het licht in de eetkamer uit’ waarna alles netjes uit wordt geschakeld.

Edit 26/08/2020:

Het blijkt dat het voor de Android nodig is om te nummeren middels 01, 02, 03 etc. Anders springt hij van 1 naar 10.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *